Drentse vrijwilligers helpen bij renovatie Armeens ziekenhuis

YEREVAN - Achttien vrijwilligers uit de omgeving van Diever zijn in Armenië om te helpen bij de renovatie van een psychiatrisch ziekenhuis.
Het ziekenhuis staat in de hoofdstad Yerevan en is het enige psychiatrisch ziekenhuis in het land.

Achterstallig onderhoud

Volgens vrijwilliger Harrie Boerhof kampt het ziekenhuis met veel achterstallig onderhoud. "We zijn maandagmorgen begonnen. We hebben tien kamers gestript. 's Middags waren de eerste mensen al bezig met elektra, water en de riolering."
"We zijn volop aan het bouwen. Alle wanden worden opnieuw gestukadoord en de vloeren krijgen nieuw beton. Er komen nieuwe deuren en kozijnen in de kamers. Het zal erom spannen, maar we liggen op schema en hopen dat we zaterdag klaar zijn", aldus Boerhof.

Landbouwproject

"We hebben nog meer projecten", zegt hij. "We hebben ook een landbouwproject. We hebben acht hectare grond gekregen, vijftig kilometer buiten Yerevan. Daar beginnen we met een educatief project. Al het voedsel dat daar geproduceerd wordt gaat naar de allerarmste gezinnen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.