Speciale vakantiegasten voor zorgcentrum in Coevorden

COEVORDEN - Het is herfstvakantie en dat betekent dat veel mensen er een paar dagen tussenuit gaan. Maar hoe zit dat als je mantelzorger bent? Kun je dan wel op vakantie?
Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden heeft hier een oplossing voor. Tijdens vakanties krijgen zij speciale vakantiegasten. Mantelzorgers kunnen hun ouder of partner die zorg nodig heeft, daar laten logeren.

Johanna de Buck van Saxenburgh Groep, waar Aleida Kramer onder valt, zegt dat ze regelmatig dit soort verzoeken krijgt. "Het is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten, bijvoorbeeld als zij op vakantie willen of een woning gaan opknappen."

Het eten en drinken is hier goed. Ik heb het naar mijn zin.
Mevrouw De Haan

Mevrouw de Haan is een van mensen die een paar keer per jaar in Aleida Kramer 'op vakantie' gaat. Haar dochter Lydia de Haan is haar mantelzorger: "Op deze manier houd ik het mantelzorgen vol. En ik kan met een gerust gevoel op vakantie, mijn moeder is in goede handen."

Ook mevrouw De Haan is tevreden: "Het eten en drinken is hier goed. Ik heb het naar mijn zin." 

Kosten
Volgens De Buck zijn er in Drenthe meerdere zorgcentra die dit aanbieden en kan het verblijf op twee manieren bekostigd worden. "Of uit de zorgindicatie, maar mensen kunnen het ook zelf betalen. Dan kunnen ze soms een deel terug krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning."
Deel dit artikel: