SVN'69-speler uit coma: medici spreken van een wonder

VOETBAL - Kevin Tuut, de speler van het tweede elftal van SVN'69, is ontwaakt uit zijn coma. De 27-jarige speler Nijevener maakt sinds zondag stapjes vooruit. In het ziekenhuis van Zwolle, waar Tuut ligt, spreken de medici van een wonder.

Op de website van SVN'69 staat een update over de situatie van de voetballer, die op 21 september onwel werd tijdens een wedstrijd. "Kevin maakt wat stapjes vooruit. Hij wordt steeds helderder, begint wat woordjes te zeggen en kijkt zijn bezoek aan. Ze zijn Kevin nu ook aan het stimuleren zelfstandig te drinken. Hij heeft al wat koffie gedronken met behulp van een rietje en dat ging best goed." 

'Een wonder' 
De medici in het ziekenhuis van Zwolle noemen de ontwikkelingen een wonder. Door de stappen die de Nijevener heeft gemaakt is een overplaatsing naar een gespecialiseerd zorgcentrum, waar afgelopen weekend nog sprake van was, niet meer nodig. Kevin kan nu naar een revalidatiekliniek. Binnen welke termijn dit zal gebeuren is nog niet bekend. Ook blijft het afwachten hoe hij verder zal herstellen. 

Lees ook: Verdriet bij SVN'69: oude Kevin komt mogelijk niet meer terug 
Meer over dit onderwerp:
voetbal Onze Club amateurvoetbal Nijeveen Meppel
Deel dit artikel: