Veulen Binky is helemaal op zijn plek: 'Hij blijft voor altijd bij ons'

ZUIDLAREN/WIRDUM - Het gaat goed met drie-en-een-halve maand oude Binky. Het veulentje werd gisteren op de Zuidlaardermarkt gekocht door Cor de Winter uit het Groningse Wirdum.

Hij kocht Binky voor een tientje van vier beschonken jongens. Die hadden de shetlander vlak daarvoor voor 40 euro van een handelaar gekocht. Vrij snel daarna beseften ze dat ze eigenlijk helemaal geen plek hadden voor Binky.


'Paardje had daar niet moeten staan'
De Winter had thuis bij zijn paardenmelkerij wel een plek over. "Hij heeft een goed thuis gekregen", vertelt hij. "Toen we hem meenamen dachten we dat hij veel te vroeg bij zijn moeder weg was gehaald. Eigenlijk had zo'n paardje niet op de markt moeten staan."

"Binky drinkt nu zelfs bij een ander paard." Volgens De Winter gebeurt zoiets niet vaak, omdat paarden andere veulens meestal niet toelaten.

'Voor altijd bij ons'
De kersverse eigenaar van Binky denkt dat het veel slechter met hem had kunnen aflopen. "Anders was hij een over paar weken als salami geëindigd in Italië."

Binky hoeft niet te vrezen dat hij alsnog als worst eindigt. "Hij blijft voor altijd bij ons", garandeert De Winter.

Mensen die op de hoogte willen blijven hoe het met Binky gaat, kunnen volgens De Winter terecht op de Facebookpagina van de melkerij.
Deel dit artikel: