Stefan (8) zamelt flessen in voor 'kleine' spierziektes

Stefan en zijn broer Jasper krijgen flessen van de buurvrouw (Rechten: RTV Drenthe / Frits Emmelkamp)
Stefan en zijn broer Jasper krijgen flessen van de buurvrouw (Rechten: RTV Drenthe / Frits Emmelkamp)
HOOGEVEEN - De 8-jarige Stefan Alles uit Hoogeveen zamelt flessen in voor de derde editie van de Wintertijd Challenge Hoogeveen.
Het statiegeld doneert hij aan Spieren voor Spieren. De actie van Stefan heeft tot nu toe 171 euro opgeleverd. Dat is 71 euro meer dan zijn doel.
Stefan heeft zelf een spierziekte en kan daarom niet meedoen aan de sportieve activiteiten tijdens de Wintertijd Challenge. "Het is lastig om te zien dat hij zijn leeftijdsgenootjes niet bij kan benen. Maar hij heeft daar wel zijn oplossingen voor", zegt moeder Henriette Alles. "Hij gaat bij voetbal bijvoorbeeld in het doel staan."
De Wintertijd Challenge zamelt geld in voor 'kleine' spierziektes. Dat zijn minder bekende ziektes, zoals die van Stefan. Want welke spierziekte hij heeft, is nog niet duidelijk. Het UMCG doet daar onderzoek naar.
"Die minder bekende spierziektes krijgen minder geld en dus ook minder onderzoek", zegt Johan Massier van de Wintertijd Challenge. "En geld voor onderzoek is het belangrijkst, want we kunnen met elkaar zorgen dat spierziekten uiteindelijk ook te genezen zijn."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.