Wordt geschiedenisleraar uit Emmen de beste van Nederland?

EMMEN - 30 jaar oud en nu al een nominatie op zak voor de titel Geschiedenisleraar van het Jaar. Karst van der Velde is geschiedenisdocent op het Hondsrug College in Emmen en blijkbaar is hij populair, want zijn leerlingen meldden hem aan voor de landelijke verkiezing.
De titel
is een jaarlijkse onderscheiding van de NTR en het Rijksmuseum.

Twintig kanshebbers

Van der Velde woont in Haren en geeft sinds drie jaar les op het Hondsrug College. Hij zit bij de laatste drie genomineerden voor de prijs.
"Ik neem mijn leerlingen heel erg serieus", zegt Van der Velde. "Ik praat net zo tegen hen als tegen een volwassene. Dat waarderen ze heel erg, net zoals het vertrouwen en de vrijheid die ik ze geef."
Officieel ambassadeur
Van der Velde weet niet hoe hij zijn kansen liggen: "Ik ben een beetje de rare van de drie. De andere twee zijn ook heel goed, maar ik probeer vooral de bestaande structuur te doorbreken. Als ik win, word ik officieel ambassadeur van het vak in Nederland. Ik hoop dan mee te kunnen praten in politieke kringen over beleid. Dat lijkt me erg fijn."
De winnaar wordt op 29 oktober in het Rijksmuseum in Amsterdam bekendgemaakt.

Benieuwd naar het interview met Karst van der Velde? Luister dan zondag om 14.00 uur naar ons geschiedenisprogramma Drenthe Toen op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.