Politieagent aangesproken op tweet over 'gelukzoekende Marokkanen'

De tweet die de politieagent plaatste (Rechten: Twitter)
De tweet die de politieagent plaatste (Rechten: Twitter)
EMMEN - Een tweet van een wijkagent in Emmen leidt tot veel reacties op sociale media.
De politieman schreef op Twitter: "Laatste trein in Emmen met aantal gelukzoekende Marokkanen. Willen naar Ter Apel, maar bus gemist. Fijne wandeling dan maar!!"

Reacties

Op die tweet kwamen veel reacties binnen. Zo reageert Eefje Schaap: "Waren deze mensen in nood? Het is hoe dan ook domme uitspraak vol aannames." En Rosita Custers zegt: "Dit kan echt niet. Een agent die zich openlijk verkneukelt aan het leed van mensen is alles behalve professioneel."
Hanz Christian reageert: "Kennelijk is deze twitteraar comfortabel lid van 'n racistisch korps, daar in Emmen. Succes in je verdere loopbaan, smeerlap!" En Henri Jansen twittert: "Wat een vreselijke oprisping van een agent. @PolitieMMctrum is niet mijn vriend en zijn pet past mij niet."

Tweet verwijderd

De politie Emmen laat via Facebook weten dat de agent is aangesproken op zijn tweet. Ook is het betreffende berichtje van Twitter gehaald.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.