Emmen is het vriendelijkst voor ondernemers

EMMEN - Emmen is de meest ondernemersvriendelijke gemeente van Drenthe. Locoburgemeester Bouke Arends ontving vanochtend de prijs die hoort bij die verkiezing.
De prijs is een initiatief van MKB-Nederland, dat tweejaarlijks onderzoek doet naar het ondernemersklimaat in gemeenten. In het onderzoek worden ondernemers gevraagd naar ervaringen met gemeenten. Emmen scoorde het rapportcijfer 6,8, tegenover een landelijk gemiddelde van 6,3.
De gemeente doet het vooral goed op veiligheid, vriendelijkheid en beleefdheid en de snelheid van betalen. Verbeterpunt is dat er meer structureel overleg met ondernemers gevoerd kan worden.
Locoburgemeester Arends is blij met de onderscheiding. "We willen onze ondernemers verder helpen. Dat ze onze dienstverlening met een dikke voldoende belonen, geeft aan dat we op de goede weg zijn. Achterover leunen? Niks daarvan. Op naar een dikke acht!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.