'Grote kans dat ratten Emmen al weg zijn voor rioolinspectie'

EMMEN - De kans dat bij de reguliere rioolinspectie in Emmen ratten worden gevonden is niet groot. Dat zegt het bedrijf dat in opdracht van de gemeente het riool controleert.

Bewoners van de wijk Angelslo klagen al langere tijd over ratten die in en onder hun huizen lopen. Vorige maand waren bewoners de plaag meer dan zat en sloegen ze groot alarm. Na een gesprek met de wethouder is toegezegd dat er een nieuw onderzoek zou komen naar het hoofdriool onder de wijk.

Hoge druk
De inspecteurs zijn deze week begonnen. Ze maken met hoge druk en veel water eerst het riool schoon en daarna gaan ze met een camera naar binnen om de wanden te controleren.
"In Emmen zijn we nog geen ratten tegengekomen. In principe zijn ratten schuw, dus als we het riool gaan schoonmaken en we maken veel kabaal, dan zijn de meeste ratten wel weg", zegt inspecteur Johan.

Robot
"We zijn hier voor regulier onderhoud in de wijk Angelslo. We komen wel eens ratten tegen, maar die komen we wel vaker tegen. We reinigen hier het riool en inspecteren het daarna met een op afstand bestuurbare robot. Met behulp van digitale beelden en het inspectierapport kan een gemeente het riool in de gaten houden", aldus Evert Wijnbergen van het riool-reinigingsbedrijf.

Of het rioolonderzoek een oplossing biedt voor de rattenplaag in de wijk Angelslo zal later blijken.
Meer over dit onderwerp:
Emmen gemeente Emmen riool rattenplaag
Deel dit artikel: