Uitbreiding treinstation Emmen-Zuid stap verder

EMMEN - Station Emmen-Zuid krijgt een tweede spoor en perron direct naast het bestaande station.
Door het besluit van de provincie Drenthe en de gemeente Emmen kunnen in de ochtendspits straks drie extra treinen rijden van Emmen naar Zwolle. In de avondspits kunnen drie extra treinen van Zwolle naar Emmen. Ook wordt de reistijd tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam vier minuten korter.

Verschillende plannen
Er waren verschillende plannen voor station Emmen-Zuid. Zo zou het nieuwe spoor ten zuiden van het huidige kunnen komen te liggen. Een andere optie was om het hele station 170 meter op te schuiven. Maar volgens ProRail, dat onderzoek deed naar de varianten, is het plan huidige plan het beste.


Vanmiddag zijn de bewoners geïnformeerd door gedeputeerde Henk Brink over het besluit.
Brink: "We hebben een aantal keren met de omwonenden gesproken en de door hen aangedragen varianten onderzocht. De basisvariant blijkt veruit de beste optie. We hebben de omwonenden aangeboden om samen te kijken naar de inrichting van de groenstrook tussen het spoor en de woningen. Dat moet eventuele overlast verminderen."

Eind 2018 eerste treinen op nieuwe spoor
Wanneer alles volgens de planning verloopt, kunnen in december 2018 de eerste treinen over het extra spoor rijden. De aanleg van het spoor kost 10,2 miljoen euro.
Deel dit artikel: