Coevorden steekt 15 miljoen in opknapbeurt stationsgebied

COEVORDEN - Niets staat een grote opknapbeurt van het stationsgebied in Coevorden nog in de weg. De gemeenteraad heeft vanavond unaniem met de plannen ingestemd.
Coevorden investeert fors in het gebied. Het gaat om 15 miljoen euro, dat deels uit het compensatiefonds komt vanwege het niet doorgaan van de snelle spoorverbinding tussen het Noorden en de randstad. Het stationsgebied moet groener, veiliger en aantrekkelijker worden.

Alle neuzen dezelfde kant op
Alle fracties staan achter de opknapbeurt. Voor de VVD had het een hamerstuk mogen zijn. “Het is geweldig dat dit mogelijk is. Coevorden mag dankbaar zijn dat er zo veel geld onze kant op is gekomen”, vindt VVD-raadslid Geert Roeles. Jenny Streur van BBC: “Het is een goed plan, we zijn er trots op.”

Kritisch
Het PAC en D66 kwamen nog met een motie, die het niet haalde. Ze vinden dat de fietsroute beter en veiliger kan. De partijen pleiten voor een bredere spoorwegovergang in de Sallandsestraat. Verder zijn ze kritisch over de geplande tunnel voor voetgangers, onder de sporen door. De partijen vragen zich af of mensen in een rolstoel of met een scootmobiel wel via de geplande aflopende paden door de tunnel kunnen.

Wethouder Jeroen Huizing zegt daar niet aan te twijfelen, ook op grond van ervaringen in andere plaatsen. Maar hij zegde de raad toe dat er een praktijktest komt, net als die voor de bussen is gehouden. Ook beloofde hij opnieuw met Prorail in gesprek te gaan over aanpassingen aan de spoorwegovergang.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Coevorden Coevorden stationsgebied
Deel dit artikel: