Drenten en Brabanders minst tevreden over mobiel bereik

WESTERVELD - Drenten zijn samen met Brabanders het minst tevreden over het bereik met hun mobiele telefoon. Vooral inwoners van Westerveld geven aan nauwelijks bereik te hebben.
Dat blijkt uit een enquête van de regionale omroepen en de NOS. Ruim 23.000 hebben de vragenlijst ingevuld, van wie 3.048 Drenten.
De vraag was hoe men oordeelde over het bereik van de mobiele telefoon in en rond het huis. Nederland geeft gemiddeld een 5,8. Voor Drenthe komt dat gemiddelde uit op een 5,2 en voor Noord-Brabant op 5,1. Inwoners van Zuid-Holland blijken het meest tevreden. De respondenten geven daar gemiddeld een 6,9.

Klachten, maar ook tevredenheid

Meer dan 350 mensen uit de gemeente Westerveld reageerden op het publieksonderzoek. Zij kwamen samen niet verder dan een gemiddeld cijfer van een 3,6. Inwoners geven aan in de tuin of zelfs verderop in de straat te moeten bellen.
Er wordt niet alleen geklaagd in de provincie. Een kleine minderheid van de inwoners geeft een voldoende voor het mobiele bereik. Ruim een kwart geeft zelfs een score van een 8 of hoger.
Bekijk hieronder hoe tevreden inwoners in uw gemeente zijn

Andere provider

KPN en Vodafone zijn de grootste providers in Drenthe. Ruim zestig procent van de respondenten heeft een abonnement afgesloten bij een van die providers. Daarna volgt T-Mobile met ruim 12 procent.
Veel Drenten geven aan uit onvrede overgestapt te zijn naar een andere provider: 38.8 procent. Daarmee is in Drenthe het vaakst voor een andere mobiele provider gekozen. Ruim 43 procent zegt bij dezelfde te blijven. “Omdat het er toch niet beter op wordt”, zegt een van de respondenten.

Verantwoording

De regionale omroepen en de NOS wilden graag weten hoe mensen in huis het bereik van hun mobiele telefoon ervaren. Bezoekers van de sites van de regionale omroepen werd gedurende twee weken gevraagd een online enquêteformulier in te vullen.
Hoewel mensen met klachten eerder geneigd zijn mee te doen, zegt toch de helft dat ze prima bereik hebben thuis. Niettemin is enige vertekening waarschijnlijk, mede doordat Noord-Holland ondervertegenwoordigd is. Die provincie houden we dan ook buiten de landelijke vergelijkingen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.