Grootgrondbezitster Moret slachtoffer overval

DE SCHIPHORST - Het slachtoffer van de overval die op 8 juli in de buurt van De Wijk werd gepleegd, is grootgrondbezitster Margreet Moret. De 77-jarige Moret, die bekend staat als een van de rijkste inwoners van onze provincie, werd thuis overvallen door drie mannen.
Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Quote 500
Het gaat om de woningoverval die de politie eerder naar buiten bracht als een overval in De Wijk. Moret woont in de buurtschap De Schiphorst, daar vlakbij. Ze bevestigt zelf dat ze is overvallen, maar wil er verder weinig over kwijt.

Moret stond vorig jaar op plek 328 in de Quote 500 met een geschat vermogen van 67 miljoen. Ze bezit zo’n duizend percelen grond in Noord-Nederland van duizenden hectares groot.

Opgewacht
De politie bracht na de overval naar buiten dat ze 's avonds laat bij thuiskomst werd opgewacht door drie mannen. Bij de overval raakte ze niet gewond. Over de buit kon de politie niks zeggen. Dat doet de politie nog steeds niet, omdat het onderzoek nog loopt.

Verband met Gees?
Vorige maand werd bekendgemaakt dat de politie het verband tussen overvallen in onder meer De Schiphorst en Gees, waarbij op 30 juni Koert Elders om het leven kwam, onderzoekt.

Of de Amsterdammer die daarvoor werd opgepakt, ook wordt verdacht van de overval op Moret, is onduidelijk.

Ook hierover zwijgt de politie in verband met het lopende onderzoek.
Deel dit artikel: