KPN werkt aan beter bereik in Westerveld

WESTERVELD - KPN erkent de problemen met mobiele telefonie in Westerveld. De provider wil daarom het bereik op drie plekken in de gemeente verbeteren.
In een enquête van de regionale omroepen en de NOS kwam naar voren dat inwoners van Westerveld het minst tevreden zijn over het bereik in en rondom huis. Zij geven gemiddeld een 3,6 voor het mobiele bereik.

Nieuwe masten
KPN is inmiddels enkele maanden in gesprek met de gemeente over het plaatsen van twee nieuwe masten. Die moeten in Wateren en in Diever komen te staan. In beide gevallen moet de gemeente nog groen licht geven voor de bouw. 

Daarnaast gaat de provider een mast in Wilhelminaoord aanpassen. Dat zal begin december gebeuren. Volgens KPN moet het mobiele bereik in de omgeving van Wilhelminaoord door de aanpassingen flink verbeteren. 

De komende jaren gaat KPN veel investeren in de mobiele bereikbaarheid voor heel Nederland. Het neemt veel tijd in beslag voor alle verbeterplannen doorgevoerd kunnen worden. Dat heeft onder meer te maken met vergunningen. "We komen er wel, maar het duurt soms jaren om iets voor elkaar te krijgen", zegt Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN. 

Driekwart jaar
Burgemeester Rikus Jager van Westerveld heeft de afgelopen jaren geregeld gesprekken gevoerd met providers, waaronder KPN. Hij verwacht dat de mobiele dekking binnen driekwart jaar aanzienlijk beter is. 

Kamerlid Agnes Mulder gaat morgen Kamervragen stellen over de mobiele bereikbaarheid in het grensgebied.
Deel dit artikel: