Op straat bellen: in Westerveld is het dagelijkse kost

WILHELMINAOORD - De straat op moeten lopen om een telefoontje te plegen. Voor Anita Kempers uit Wilhelminaoord is dat een dagelijkse bezigheid.
Kempers woont midden in het dorp, maar heeft thuis nooit bereik met haar mobiele telefoon. En ze blijkt niet de enige: in Westerveld is men het minst tevreden over de mobiele bereikbaarheid. 

Valpartij bij het zwembad
In het geval van Kempers levert dat soms vervelende situaties op. Afgelopen zomer viel haar dochter hard op haar hoofd toen ze ging zwemmen bij het Bosbad in Vledder. Omstanders probeerden Anita Kempers te bellen, maar ze was onbereikbaar. Ook de mobiele telefoons van haar twee zoons hadden geen ontvangst.

"Omdat ik niet gebeld kon worden, moesten ze mijn dochter thuisbrengen, terwijl ik gewoon thuis was. Stonden ze opeens op de stoep. Heel vervelend."

Gemeenten willen een sms versturen bij rampen. Maar die ontvang ik ook niet.
Anita Kempers

Ook ging het een paar jaar geleden mis toen Kempers een ambulance bestelde. "We zagen de wagen langsrijden, maar ze konden ons huisnummer niet goed lezen." Achteraf bleek dat het ambulancepersoneel had gebeld, maar dat Kempers onbereikbaar was. "Gelukkig was dit geen levensbedreigende situatie."

Volgend jaar wordt het luchtalarm afgeschaft. Ook dat levert een probleem op voor Kempers. "Gemeenten willen een sms versturen bij rampen. Maar die ontvang ik ook niet."

Lage frequentie 
KPN heeft laten weten twee extra gsm-masten te willen plaatsen; een in Wateren en een in Diever. Het is aan de gemeente een locatie voor de masten te kiezen.

En voor Anita Kempers is er ook goed nieuws: de provider wil een mast in haar dorp aanpassen. Door zogenoemde lage frequenties toe te voegen moet het mobiele bereik flink verbeteren.
Deel dit artikel: