'De meeste mensen lagen nog te slapen toen alles begon te schudden'

EMMEN/ANCONA - Achteraf kunnen ze er wel om lachen, maar toen ze de aardbevingen in Italië de afgelopen dagen meemaakten, vonden Inge van der Molen en Yvonne Lippold het behoorlijk spannend.
De 14-jarige meiden waren de afgelopen week met medescholieren van het Carmelcollege in Emmen op uitwisseling in Ancona, een stad op zo'n honderd kilometer van het epicentrum bij de stad Perugia. De havo- en vwo-3-leerlingen zaten in gastgezinnen.
Mijn vriendin schreeuwde opeens 'earthquake, earthquake!'
Yvonne Lippold

"Woensdagavond waren er twee bevingen. Toen zijn we onder de tafel gaan liggen. Gistermorgen weer", zegt Inge. "De meeste mensen lagen nog te slapen toen alles ineens begon te schudden."
Yvonne: "Op een gegeven moment hoorde ik iets vallen. Dat bleek een stuk muur te zijn. Mijn vriendin schreeuwde opeens 'earthquake, earthquake' en toen renden we naar de tafel om daar onder te gaan zitten. Toen het rustig was, keken we wat de schade was en moesten we zo snel mogelijk het huis uit, want het was niet duidelijk hoe stevig het huis nog stond."

'Mamma mía'

"De vader van ons gastgezin was redelijk rustig, maar de moeder was wel in paniek. Ze begon gebeden op te zeggen en riep: 'Mamma Mía!'" vertelt Inge. Toen we buiten kwamen, stond iedereen uit de hele wijk buiten", vult Yvonne aan.
Gisteravond stapten ze samen met hun klasgenoten in de nachttrein terug naar Meppen (Dld.). Inmiddels zijn ze weer veilig thuis.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.