Topduif Slagschip paradepaardje Asser duivenmelker

ASSEN - Bij geen enkele sport slaat de vergrijzing zo toe als bij het duiven melken. Toch zette de 25-jarige Fabian Wendel uit Assen de familietraditie voort en won hij vorig jaar de kampioenstitel.
Met een groepje wedstrijdduiven deed Wendel mee aan een langeafstandvlucht, waarbij zijn duif Slagschip als eerste binnenkwam. Ook zijn andere duiven presteerden goed, waardoor Wendel de titel 'Beste hokprestatie op langeafstandvluchten' wist binnen te slepen.

Dure hobby
Wendel begrijpt wel dat het duiven melken niet zo populair is onder jongeren. "Het kost toch veel geld voor een hobby. Ik heb 39 duiven, waar ik maandelijks voor 60 euro aan voer kwijt ben." Daar komen ook de kosten voor vaccinaties en de wedstrijden bij.

Populaire sport
Toch zitten er niet alleen maar kosten aan de sport, het levert zo af en toe ook wat op, legt Wendel uit. Zo is Slagschip sinds het behalen van de kampioenstitel, duizenden euro's waard in Qatar. In het Midden- Oosten is het duiven melken namelijk razend populair.

Niet voor de verkoop
Verkopen doet Wendel zijn topduiven niet. "Zo'n geldbedrag raakt op, maar zo'n duif die blijf je houden." Speciaal gefokte nageslachten van zijn toptalenten verkoopt hij af en toe wel. Dat geld besteedt hij aan voer voor zijn dieren.
Meer over dit onderwerp:
Assen Fabian Wendel duif postduif Slagschip
Deel dit artikel: