'Minister Kamp moet zorgen dat 112 goed bereikbaar is in grensstreek'

ASSEN - Minister Kamp moet zijn beloftes over mobiele bereikbaarheid nakomen. Dat vindt CDA-Kamerlid Agnes Mulder uit Assen. Volgens Mulder heeft Kamp twee jaar geleden al toegezegd de situatie te verbeteren, maar is er niks gebeurd.
"Het CDA wil graag van de minister weten hoe het kan dat nog zoveel dorpen zonder mobiele bereikbaarheid zitten", zegt Mulder.

Hulpdiensten
Ze vindt dat iedereen overal in Nederland even goed bereik moet hebben. Mulder wijst erop dat mensen in de grensstreek vaak 'last' hebben van Duitse providers "Als je vanuit Duitsland Drenthe binnenrijdt heb je soms pas na Veenoord weer een Nederlandse provider. Tot die tijd krijg je, als je 112 belt, niet de Nederlandse maar de Duitse hulpdiensten aan de lijn. Dat kan natuurlijk niet waar zijn."

Ze wil dat minister Kamp zich meer gaat inspannen om dit beter te regelen. "Het is de taak van de minister om te zorgen dat 112 goed bereikbaar is in de grensstreek. Het kan niet zo zijn dat jouw noodoproep niet goed wordt opgepikt waardoor het allemaal langer duurt."

Toezeggingen
Twee jaar geleden heeft Kamp toezeggingen gedaan over de verbetering van het mobiele bereik op de zogenoemde 'witte vlekken' in ons land. Mulder: "Hij heeft gezegd dat gemeenten waar de bereikbaarheid slecht is, in gesprek moesten gaan met providers. Als ze er niet zouden uitkomen, konden ze bij hem aankloppen. Dat is alweer twee jaar geleden en dat duurt me te lang."

Mulder gaat daar vragen over stellen aan Kamp. Ook op provinciaal niveau is het CDA kritisch: de Statenfractie gaat vragen stellen over het slechte mobiele bereik aan Gedeputeerde Staten.

Uit onderzoek van RTV Drenthe en de NOS bleek dat Drenten en Brabanders het minst tevreden zijn over het mobiele bereik in hun provincie.
Deel dit artikel: