Stelling: Verbied het oplaten van ballonnen

Het plastic van ballonnen is gevaarlijk voor dieren (Rechten: pixabay)
Het plastic van ballonnen is gevaarlijk voor dieren (Rechten: pixabay)
MEPPEL - Een ballon gevuld met helium oplaten met een kaartje eraan. En dan afwachten of je bericht krijgt van iemand dit hem vindt en natuurlijk hopen dat dat kilometers verderop is. Wie heeft dat niet gedaan toen hij klein was?
Bij evenementen of speciale gelegenheden worden tegenwoordig nog steeds regelmatig ballonnen opgelaten. Zo ook maandag in Meppel toen basisschool De Akker het vijfjarig bestaan vierde.

Slecht voor het milieu

De 9-jarige leerling Timo besloot zijn ballon niet op te laten, omdat het plastic in de natuur terechtkomt. Behalve dat het slecht is voor het milieu, is het ook gevaarlijk voor dieren, die ze kunnen inslikken.
De ChristenUnie in Meppel pleit in de geest van Timo voor een verbod van het oplaten van ballonnen. Vorig jaar maakte de PvdA-fractie in de gemeente Hoogeveen zich al sterk voor het ontmoedigen van het ballonnen oplaten.

Stelling

Wat vindt u? Moet het oplaten van ballonnen gewoon kunnen of is het de hoogste tijd ermee te stoppen?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.nl/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het adopteren van kinderen uit het buitenland. Moet dit mogelijk blijven? Bijna 52 procent van de stemmers vindt van wel. Ruim 48 procent was het ermee oneens. In totaal brachten 813 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.