Toch geen bezuiniging op Museum Kinderwereld

Speelgoedmuseum Kinderwereld (Rechten: Berton van Balveren / RTV Drenthe)
Speelgoedmuseum Kinderwereld (Rechten: Berton van Balveren / RTV Drenthe)
RODEN - Er moet toch niet bezuinigd worden op Museum Kinderwereld. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld voor aan de raad.
Het college reageert hiermee op vragen over de begroting van 2017 van het CDA, GemeenteBelangen, de PvdA en de ChristenUnie. Het museum zou dit jaar 12.000 euro minder subsidie krijgen dan waar het om gevraagd had.
Lees meer: Meer bezoekers voor Museum Kinderwereld in Roden
Afspraak
Volgens directeur Daniëlle Lokin houdt de gemeente zich daarmee echter niet helemaal aan de afspraak. "We spraken af dat niet op ons bezuinigd zou worden zolang de gemeente nog geen definitieve plannen voor de Brink in Roden heeft."
Na vragen hierover van de vier verschillende politieke partijen zegt het college de bezuiniging niet door te willen voeren, omdat de toekomstplannen voor de Brink nog niet duidelijk zijn. Wethouder Henk Kosters: "Het museum maakte hier terecht een opmerking over, dus dat passen we aan." Wethouder Kosters hoopt dat de plannen voor het centrum van het dorp af zijn voor de zomer van 2017.

Tekort

De gemeente betaalt de 12.000 euro uit de verkoop van haar aandelen van Enexis. Dat leverde Noordenveld een miljoen op. Op 7 november besluit de raad of het doorgaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.