ANWB stuurt diploma's met taalfout naar basisscholen

Zoek de fout (Rechten: Omroep West)
Zoek de fout (Rechten: Omroep West)
ROLDE - De ANWB baalt dubbel. Op de diploma's die basisschoolkinderen krijgen als hun fietsverlichting in orde is, stond een flinke spelfout.
'ANWB Lichtbrigade feliciteerd', was te lezen op het diploma, abusievelijk met een 'd' dus. De ANWB stuurde excuusbrieven naar alle honderden scholen in Nederland en natuurlijk nieuwe diploma's, zonder taalfout. In Rolde ging het toch mis. Basisschoolleerlingen kregen daar de verkeerde versie van het diploma uitgereikt.

Balen

Een woordvoerster van de ANWB laat aan Omroep West weten dat de organisatie dubbel baalt. "We hebben geprobeerd het zo snel mogelijk in orde te maken. We hebben ons best gedaan iedereen zo snel mogelijk de juiste versie te sturen en alle scholen een brief te sturen."

Bellen

"We gaan toch maar even bellen met de school in Rolde, om het alsnog in orde te maken. Zo kunnen de kinderen daar ook het juiste diploma krijgen, zonder spelfout. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat hun fietsverlichting in orde is", aldus de woordvoerster.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.