Emmen wint internationale publieksprijs voor licht in binnenstad

SEOUL/EMMEN - De verlichting van Emmen is internationaal in de prijzen gevallen. De gemeente heeft vanwege de bijzondere verlichting in het centrum de publieksprijs van de city.people.light Award 2016 gewonnen.
Emmen krijgt de prijs voor de verlichting op het vernieuwde Marktplein, het nieuwe Raadhuisplein, de Hondsrugtunnel en de boulevards. Wethouder Bouke Durk Wilms ontving de prijs vandaag rond 22.00 uur plaatselijke tijd in Seoul.
Prijs
De publieksprijs wordt voor vijftig procent bepaald door het publiek dat in november via internet kon stemmen. De andere helft bepalen de leden van de LUCI Association. Dat is een internationaal netwerk van meer dan zeventig steden uit vier werelddelen, ook zijn er universiteiten, verlichtingsbedrijven en architecten aangesloten bij deze organisatie. De LUCI Association houdt zich bezig met het belang van licht bij stedelijke, sociale en economische ontwikkeling.

Juryprijs

De gemeente Emmen was ook in de race voor de juryprijs. De winnaar daarvan krijgt een cheque van 10.000 euro. Emmen werd in deze categorie derde van de in totaal 36 wereldwijde inzendingen. "Het is een ontzettende eer en goed voor de uitstraling van Emmen dat onze verlichting internationaal aandacht krijgt", gaf wethouder Bouke Durk Wilms aan voordat hij afreisde naar Seoul.
Emmer licht scoort
Het is de tweede keer dat de verlichting in Emmen in de prijzen valt. Eerder won het lichtkunstwerk in de Hondsrugtunnel al een internationale Lamp Lighting Award. Het kunstwerk won de prijs in de categorie Urban and Landscape Lighting.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl