Hoe lang mogen Oost-Europese werknemers blijven op vakantiepark Van Harte?

Op dit moment worden Oost-Europese werknemers gehuisvest in Van Harte (Archieffoto RTV Drenthe)
Op dit moment worden Oost-Europese werknemers gehuisvest in Van Harte (Archieffoto RTV Drenthe)
ECHTEN - Er komt een onafhankelijk schouw van vakantiepark Van Harte. Daarmee moet duidelijk worden wat de toekomstmogelijkheden zijn van het park, zo zijn eigenaar Johan Koops en de gemeente De Wolden het eens geworden.
De Wolden wil alle recreatieparken gaan schouwen. Van Harte is nu de eerste. Lange tijd leek het erop dat het COA er asielzoekers wilde onderbrengen. Maar dat gaat niet door.

Verkoop

Op dit moment zijn er Oost-Europese werknemers gehuisvest in Van Harte door de eigenaar van een uitzendbureau. Die overweegt het park te kopen om er voor langere tijd huisvesting te kunnen bieden aan arbeidsmigranten.

Beste oplossing

Wethouder Jan ten Kate weet nog niet of die bestemming zal worden goedgekeurd. "We weten welke vraag er ligt ten aanzien van arbeidsmigranten. Maar we willen kijken of dat nu de beste oplossing is."
Een bureau dat eerder in Limburg en op De Veluwe de toekomstmogelijkheden van in onbruik geraakte recreatieparken heeft onderzocht, gaat vanaf vandaag de schouw uitvoeren.

Natuurterrein

Het terrein van Van Harte maakt deel uit van een natuurgebied van Staatsbosbeheer. Een van de opties is het terrein terug te geven aan de natuur en alle gebouwen af te breken. Ten Kate wil zich daar nog niet over uitlaten. "We gaan eerst de schouw doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl