Motorcoureur Quentin Koers racet volgend weekend in Brazilië

MOTORSPORT - Een bijzondere kans voor motorcoureur Quentin Koers (17) uit Assen. Dinsdag vertrekt hij met z'n coach en manager naar Brazilië om daar volgend weekend in de Yamaha R-3 Cup te racen.
Koers werd uitgenodigd door het team van de Braziliaanse coureur Meikon Kawakami. Hij won afgelopen seizoen de Moriwaki Cup waarin ook Koers actief was.

Wie weet wat het oplevert?

"Zij willen graag wat in Europa gaan opstarten en wij hebben ze hier en daar wat geholpen. Daarom nodigde hij ons in Brazilië uit als tegenprestatie. Ik mag eerst twee dagen trainen en daarna volgt het raceweekend. Misschien komen er nog mooie dingen achter weg, maar dat moeten we afwachten", aldus Koers.

OW Cup 600

De 17-jarige Drent werd afgelopen seizoen vijfde in de eindstand om de Moriwaki Cup, ondanks een dubbele beenbreuk (waardoor hij vier raceweekenden moest missen). Volgend seizoen zal Koers uitkomen in de OW Cup 600. Een nieuwe motor heeft hij nog niet. Maar de kans dat hij op een Yamaha gaat rijden is groot.

Coach Tristan Lentink
Koers werd afgelopen seizoen voor het eerst gecoacht door Tristan Lentink die ook in Assen woont. Hij begeleidt Koers zowel fysiek als technisch en heeft vertrouwen in het Drentse talent.

"Op de motor is het best een agressief kereltje. Het is ook een bekeken rijder die goed nadenkt en het is ook nog een snelle leerling", zegt Lentink (24) die zelf twee jaar geleden stopte met racen na een zware crash in 2010.
Meer over dit onderwerp:
Motorsport Quenten Koers Assen
Deel dit artikel: