Gelijkspel piepjong E&O in degradatieduel

HANDBAL - De dames van E&O hebben een punt over gehouden aan het thuisduel met concurrent SEW: 26-26. Door het gelijke spel blijft de formatie van Mike van Rooden steken op de een na laatste plaats in de eredivisie. Het gat met de gasten uit Nibbixwoud blijft één punt.
Binnen vijfenveertig seconden hadden de Noord-Hollanders twee ballen in het netje liggen en hield het publiek in Emmen de adem in. Gelukkig herpakten de groen/witten zich snel en liepen ze brutaal bij SEW vandaan. Na een uitstekende stop van keepster Ilse Spiekman tekende Ellis Baas voor de 8-5.

12-6

Bij een verrassende 12-6 voorsprong liep E&O tegen onnodige tijdstraffen aan en ging het gehaast spelen. De tegenstander maakte dankbaar gebruik van de slordigheden bij de Emmenaren en dichtte voor rust het gat tot twee treffers: 13-11.
Na de thee was het stuivertje wisselen. SEW pakte de voorsprong en E&O deed iets terug via de pas 15-jarige Marleen Berkepies (17-17). Acht minuten voor tijd leek de tegenstander uit Nibbixwoud bij 23-22 te knakken. Echter strafte SEW het paniekhandbal bij de piepjonge ploeg van Van Rooden af.
Bij 25-26 ging de 16-jarige Jessica Hilbrands een minuut voor tijd gewaagd aan en verdiende een strafworp. Oudere zus Tessa, die al haar vier penalty's verzilverde, zette de gelijke stand op het scorebord. De laatste inzet van SEW vond de muur.

Freriks wil hogerop
Na het degradatieduel gaf Merel Freriks - die tot vijf treffers kwam - aan, aan het eind van het seizoen te hopen op een transfer. "Ik merk dat ik hier op het punt zit dat ik het team moet leiden en dat het na heel veel jaren goed is geweest. Ik wil toch wel een stapje hogerop. Het zou mooi zijn om naar het buitenland te gaan. Maar ik moet eerst testen of ik dat aankan. Dan zien we vanzelf wat de stap hoger is."
E&O schiet weinig op met de puntendeling. De ploeg blijft steken op de negende plaats in de eredivisie. Alleen het puntloze Kwiek, dat morgen in actie komt tegen Borhave, staat onder de groen/witten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.