Belastingen Noordenveld gaan toch niet omhoog

Gemeentehuis van Noordenveld (Rechten: Google Streetview)
Gemeentehuis van Noordenveld (Rechten: Google Streetview)
RODEN - De onroerendezaakbelasting in gemeente Noordenveld wordt niet met een procent verhoogd, zoals eerst het plan was. Een motie hiertegen van Gemeentebelangen, PvdA, CDA en de ChristenUnie werd gisteravond aangenomen.
Vooral voor eigenaren van woningen zou de verhoging nadelig uitpakken. Het voorstel was om het verschil tussen woningen en niet-woningen, zoals winkels, op te heffen, wat betekent dat eigenaren van woningen meer belasting zouden moeten betalen.
Inflatie
Volgens de collegepartijen zou de verhoging van de ozb meer dan trendmatig zijn, wat niet de afspraak is. De inflatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek zou in 2016 uitkomen op bijna 0%. Dit is minder dan de voorgestelde verhoging.

Meerderheid
Een ruime meerderheid nam de motie aan, wat betekent dat de ozb niet wordt verhoogd. Dit geldt ook voor de hondenbelasting, de forensenbelasting, de lijkbezorging en de marktgelden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.