Omwonenden: Investeren in Groningen Airport Eelde

ASSEN - Een forse meerderheid van de deelnemers aan een enquête over Groningen Airport Eelde is voor een miljoeneninvestering in de luchthaven.

De aandeelhouders, de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen, hebben drie toekomstscenario's op laten stellen voor de noodlijdende luchthaven: afbouwen, zo laten als het is of de komende tien jaar samen 46 miljoen euro investeren.

Meerderheid is voor investering in luchthaven
De aandeelhouders willen ook de mening van het publiek horen en organiseerden daarom een online enquête. In totaal hebben 2597 mensen het formulier ingevuld. Daarvan zegt 8 procent dat de luchthaven af moet worden gebouwd, 5 procent vindt de luchthaven in zijn huidige vorm prima en 86 procent wil dat er wordt geïnvesteerd.

Uit de regio
Volgens de aandeelhouders komen de reacties uit heel Noord-Nederland, maar zijn het vooral de mensen in de regio die de enquête hebben ingevuld. Argumenten die worden gebruikt zijn onder andere het belang van de luchthaven voor het Noorden en het gemak. Ook reacties als 'geen garantie op succes' en bezwaren tegen milieudruk en geluidsoverlast zijn genoemd.

De uitkomsten worden gebundeld en naar de politiek gestuurd. Zij moeten uiteindelijk in december een definitief besluit nemen over de toekomst van Groningen Airport Eelde.
Deel dit artikel: