Inwoners Coevorden betalen minder gemeentelijke belasting in 2017

COEVORDEN - Inwoners van de gemeente Coevorden betalen volgend jaar minder onroerendezaakbelasting (ozb). De gemeenteraad besloot vanavond om 220.000 euro minder belasting te heffen.
Alle partijen in de raad steunden dat voorstel. Coevorden staat er na jaren van bezuinigen weer goed voor. Het college stelde de raad voor om de gemiddelde woonlasten gelijk te houden, maar de raad vindt dat ook de inwoners moeten meedelen nu het beter gaat.

Meer geld voor speeltuinen
Verder komt er vanaf 2017 jaarlijks 40.000 euro beschikbaar voor speeltuinen. Een motie van de PvdA, BBC2014 en CDA kreeg daarvoor ruime steun. In het verleden kregen de speeltuinen nog 70 mille per jaar, maar dat werd wegbezuinigd. De speeltuinverengingen hebben laten weten geen geld meer te hebben voor groot onderhoud.

Verder besloot de gemeenteraad dat er vanuit het stimuleringsfonds 100.000 euro bestemd wordt voor een proef, waarbij dorpen of wijken een eigen budget kunnen krijgen. De dorpen en wijken kunnen dat budget gebruiken om de eigen leefomgeving te verbeteren.
Deel dit artikel: