Amerikaanse verkiezingsnacht ook in Emmen losgebarsten

EMMEN - De hamburgers en Budweisers vinden al gretig aftrek in De Opgang in Emmen. In de protestantse kerk volgen belangstellenden vannacht de Amerikaanse verkiezingen geheel in Amerikaanse sfeer.
In het begin van de avond waren er ruim vijftig belangstellenden. "Ik ben zeer content, dit is prachtig", vertelt organisator Kor Louissen.

De Opgang

"We doen dit omdat we de verkiezingen belangrijk vinden", vervolgt hij. "We zijn een kerk voor de hele wijk. We willen een open en gastvrije groep mensen zijn en dit spreekt mensen aan."
Louissen vertelt dat hij een heleboel mensen, die vanavond in de kerk zijn, nog nooit gezien heeft. "Ik geniet hier echt van."
Belangstellenden kijken ondertussen naar de uitzendingen van CNN en de NOS. Wordt het Trump of Clinton? Dat is natuurlijk de grote vraag. "Als het maar niet Trump wordt", vertellen verschillende kijkers. Ze verwachten dat onder leiding van Hillary Clinton de wereld stabieler blijft.

Wie wordt het?

De eerste exitpolls stromen ondertussen binnen. Zoals het er nu naar uitziet is de uitslag aan het begin van de ochtend, Nederlandse tijd, bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.