René Karst neemt het op voor Zwarte Piet in nieuw nummer

HOOGEVEEN - René Karst heeft een speciaal lied geschreven omdat hij het jammer vindt dat er zoveel discussie over Zwarte Piet is. Het nummer 'Zwarte Piet huilt' staat op YouTube en is in minder dan een dag tijd al ruim achtduizend keer bekeken.
"Ik wilde met dit lied alleen maar een statement maken, en ik moet zeggen: heel Nederland valt over me heen. Maar dat vind ik niet erg", zegt Karst. "Ik ben een echte Sinterklaas en Zwarte Pietliefhebber en ik voelde me eigenlijk een beetje machteloos. Het doet me pijn als er zo negatief over Zwarte Piet wordt gepraat."
"Bij De Wereld Draait Door en bij Pauw aan tafel zitten altijd maar dezelfde mensen die het negatieve van Zwarte Piet benadrukken", vindt Karst. "Het deed me zoveel dat ik vond dat ik iets moest doen."
"Het is een kinderfeest en het gaat er helemaal niet om wat wij daar als ouderen van vinden", stelt Karst. Ik wilde met dit liedje laten horen: Zwarte Piet is het een beetje beu."

Bekijk hier de videoclip

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.