Drentse oprichters Catawiki dragen bedrijf over aan nieuwe directeur

ASSEN - Catawiki-oprichters René Schoenmakers en Marco Jansen dragen volgende maand de dagelijkse leiding van het bedrijf over. De huidige Chief Operating Officer (COO) Ilse Kamps heeft vanaf 1 december de leiding.
Na negen jaar aan Catawiki gewerkt te hebben, merken zij dat het bedrijf, nu het vijfhonderd medewerkers telt, een nieuwe fase in gaat. In deze fase is er behoefte aan een ervaren manager die het bedrijf verder kan laten groeien.

Het oprichten en uitbouwen van Catawiki was een geweldige ervaring
René Schoenmakers

"Ilse heeft het geweldig gedaan als COO bij Catawiki. Wij zijn erg onder de indruk van haar. Voor Catawiki heeft Ilse bij verschillende bedrijven bewezen duizenden medewerkers aan te kunnen sturen en een uitstekend strategisch inzicht te hebben", zegt René Schoenmakers. Schoenmakers en Jansen blijven actief betrokken bij het veilinghuis.

Catawiki is een online veilingplatform voor bijzondere objecten zoals sieraden, horloges, kunst en oldtimers. Het bedrijf is in Nederland en Europa het snelst groeiende technologiebedrijf. De website is inmiddels in 14 talen beschikbaar en deze maand worden daar de talen Hongaars, Roemeens, Fins en Grieks aan toegevoegd.

De afgelopen negen jaren zijn een rollercoaster geweest die ik niet had willen missen
Marco Jansen

"Het oprichten en uitbouwen van Catawiki was een geweldige ervaring",  zegt Schoenmakers. "Ik ben erg trots op wat we met z'n allen hebben bereikt. We leggen onze dagelijkse rol neer op een moment dat we als bedrijf internationaal echt zijn doorgebroken. De omzet komt nog maar voor een klein deel uit Nederland. Ik heb al vaker ervaren dat het ontzettend gaaf is om vanuit het niets een bijzonder bedrijf te creëren. Naast onze betrokkenheid bij Catawiki gaan Marco en ik in de toekomst zeker nog iets nieuws ondernemen."

"De afgelopen negen jaren zijn een rollercoaster geweest die ik niet had willen missen", zegt Jansen. "De eerste drie jaar waren René en ik met zijn tweeën en werkten we vanuit een zolderkamertje. Het is fantastisch dat we nu uitgegroeid zijn naar een heel internationaal bedrijf met 45 nationaliteiten die werken in 8 landen."

"Er is nog ontzettend veel winst te behalen", zegt de nieuwe leider Ilse Kamps. "Er staat een solide organisatie vol gepassioneerde en slimme mensen. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk het bedrijf internationaal nog meer op de kaart gaan zetten."
Deel dit artikel: