Emmense wint fotografieprijs

De winnende foto van Reina de Vries
De winnende foto van Reina de Vries
EMMEN - Fotograaf Reina de Vries uit Emmen heeft de tweede prijs gewonnen in een wedstrijd voor vakfotografen.
Op de foto is een meisje met een rood lakzegel te zien. "Het thema was 'verbreken'. Ja, hoe ga je dat uitbeelden? Ik kende iemand die goed kan bodypainten en toen bedacht ik de lakzegel. Het meisje op de foto is nog maar 12, haar moeder heeft haar make-up gedaan. Als je het touwtje op de foto eruit zou trekken, dan kan het meisje weer praten en is de stilte verbroken", legt Reina de Vries uit.
Het Master Photographers Network (MPN) schrijft de wedstrijd jaarlijks uit tijdens het zomercongres. Tijdens het najaarscongres werd de foto van De Vries door de jury beoordeeld als de op één na beste. "Collega's vonden vooral het licht erg mooi en de foto past volgens hen goed binnen het thema", zegt De Vries.
MPN is een netwerk van professionele fotografen, dat als doel heeft het niveau van
creatieve vakfotografie op een hoog peil te houden. "Ik verdien er niks mee. Dit doe je voor de eer en ik vind het ontzettend leuk om creatieve foto's te maken", besluit De Vries.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.