Gemeente Emmen begrijpt beschuldiging van machtspolitiek niet

Gemeente Emmen begrijpt niets van de beschuldigingen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Gemeente Emmen begrijpt niets van de beschuldigingen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen herkent zich niet in de weergave die de gemeente Hoogeveen vandaag schetste over het bestuurlijk proces rond de mogelijke fusie tussen afvalinzamelaar Area uit Emmen en afvalverwerker Rova.
De gemeente Hoogeveen beschuldigt afvalinzamelaar Area en de gemeenten Coevorden en Emmen van dubbele en verborgen agenda's, machtspolitiek en onvoldoende transparantie bij de mislukte samenwerking met Rova.
Wethouder Jisse Otter: "De gemeente Emmen heeft altijd opengestaan voor een verkenning tot samenwerking en/of fusie tussen Area Reiniging en Rova. Dat blijkt ook uit verslagen en raadsbrieven."
Lees meer: Hoogeveen beschuldigt Emmen, Coevorden en Area van machtspolitiek
De opdracht van de aandeelhouders van Area Reiniging was om verschillende scenario's van samenwerking en verbetermogelijkheden te onderzoeken. "De verkenning tussen Area Reiniging en Rova is op niets uitgelopen", zegt Otter.
"De scenariostudie is voortgezet, vanuit de opdracht die hiertoe door de aandeelhouders is verstrekt. Alleen niet meer met Rova als mogelijke toekomstige partner. Daar moet je je op een gegeven moment bij neerleggen."

Coevorden

Burgemeester Bouwmeester van de gemeente Coevorden wil nog niet op de zaak ingaan. Wel zegt een woordvoerder van de gemeente Coevorden dat hij zich niet in de kritiek herkent. De drie gemeenten gaan op korte termijn met elkaar in gesprek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.