Eerste seizoenszege voor dames Sudosa-Desto

VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto uit Assen hebben de eerste zege van het seizoen te pakken in de Topdivisie. Mede-degradatiekandidaat DeVoKo uit Denekamp werd overtuigend met 3-0 aan de kant gezet.
Groot krachtsverschil

Alleen in de eerste set ging het lange tijd gelijk op. Pas bij 15-15 kwamen de Asser dames voor het eerst op voorsprong. Met name de service druk van Suzan Benninga werd de gasten teveel, waardoor Sudosa-Desto de set uiteindelijk met 25-21 naar zich toe kon trekken. Daarmee was ook de weerstand van DeVoKO gebroken. Zowel aanvallend als verdedigend was de thuisploeg superieur. Met name Kirsten Kuipers kon zich onderscheiden. De hoofdblokkeerster pakte vele ballen, waardoor haar team de 2e en 3e set met 25-14 en 25-12 redelijk eenvoudig kon winnen.

Achterstand verkleint

Door deze overwinning blijft Sudosa-Desto voorlaatste in de Topdivisie met 4 punten uit 7 duels. De achterstand op plek tien, dat recht geeft op klassebehoud, bedraagt nog slechts vier punten. DeVoKo blijft hekkensluiter. Het team uit Denekamp is nog puntloos na 7 wedstrijden.