Olhaco op tijd weer bij de les

VOLLEYBAL - Olhaco heeft thuis tegen Volley Dordrecht de tweede zege van het seizoen geboekt. Door deze 3-0 zege - setstanden: 25-23, 25-17, 28-26 - hoeven de Hoogeveners de negende plaats niet meer te delen met de Dordrechters en blijft de middenmoot in zicht.

Beide ploegen legden geen goede partij op de mat. Olhaco wist dat er tegen deze tegenstander punten te halen waren en daardoor sloop er een beetje spanning in de ploeg. Bij een achterstand van 21-23 in de eerste set nam coach Dennis Luider een time-out, waarna Sander Kemperman met zijn servicebeurt vier punten op rij maakte: 25-23.

In de tweede set leken de Hoogeveners wat bevrijd van de spanning. Ze drukten direct door en sleepten de set relatief makkelijk binnen: 25-17.

'Flink uit mijn slof geschoten'
Ook in de derde set ging Olhaco voortvarend van start, maar bij 14-10 haperde de oranjeblauwe machine even. Volley Dordrecht kwam op 14-15 en dat was voor Luider het moment om een time-out te nemen en zijn ploeg eens flink de les te lezen. "Ik ben uit mijn slof geschoten, omdat ik bang was dat we net als in eerdere wedstrijden de set en misschien wel de wedstrijd weg zouden geven." Er ontspon zich een puntje-puntjeset, waarbij Volley Dordrecht tegen het einde twee setpoints niet wist te verzilveren. Bij het tweede set- en matchpoint voor Olhaco was het wel raak: 28-26.

Luider: "Dit geeft een goed gevoel naar volgende week toe. Hopelijk gaan we bij VoCASA onze eerste uitzege boeken."
Meer over dit onderwerp:
Volleybal Olhaco Hoogeveen
Deel dit artikel: