Weiteveense Boys-WKE'16 gestaakt: 'Smet op competitie'

VOETBAL - Het duel in de vijfde klasse E tussen Weiteveense Boys en WKE '16 is gestaakt. Bij een stand van 0-0 besloot de arbiter in de rust niet meer door te gaan.
"De scheidsrechter voelde zich niet meer veilig, in verband met mensen uit het publiek die opmerkingen maakten", maakt WKE'16-coach Pascal Mulder duidelijk op Radio Drenthe Sport. In de kleedkamer kregen beide teams te horen dat de scheidsrechter het duel had gestaakt.
"Het was een jongen van twintig jaar. Die nog niet zoveel wedstrijden in de senioren had gefloten. De scheidsrechter liep van het veld af met tranen in de ogen", aldus Mulder.

Kamper of kanker

"Ik was blij dat het rust was, zodat ik de boel op scherp kon zetten", vertelt Mulder. De koploper van de vijfde klasse E ging rusten met negen veldspelers. Na een kwartier spelen mocht Henk Bakker inrukken na een directe rode kaart.
Mulder over die rode kaart: "Ik heb met Henk Bakker gesproken. Hij zei dat hij gezegd zou hebben 'Het zijn weer die kampers'. En waarschijnlijk maakte de scheidsrechter daar iets uit met kanker. Als dat zo is, dan vind ik dat hij terecht rood heeft gekregen."
Na een half uur spelen kon ook Bernando Veenvliet douchen. Hij liep binnen een paar minuten tegen twee gele kaarten aan. "Zijn eerste overtreding had al bestraft kunnen worden met rood", meende Mulder. "Ik heb direct ook twee spelers laten warmlopen zodat ik zelf kon wisselen. Maar dat lukte niet want binnen een paar minuten trapte Bernando na en kreeg hij zijn tweede gele kaart."

We moeten blijven voetballen

Mulder had de afgelopen dagen zijn spelers nog zo op het hart gedrukt vooral met het hoofd te voetballen en niet mee te gaan in welke provocatie dan ook. Zelfs vanochtend nog, tijdens de wedstrijdbespreking. "Elke keer moeten we zorgen dat we blijven voetballen en niet mee moeten gaan met het spel van de tegenstander", was Mulder duidelijk tegen zijn mannen. "En toch gebeurt dat op een zondagmiddag in november. Ik vind het wel een smet op ons seizoen tot nu toe, moet ik eerlijk zeggen."

Weiteveense Boys-trainer Aryan Doldersum: Het was best vriendelijk binnen de lijnen

Weiteveense Boys-trainer Aryan Doldersum vond dat zijn ploeg prima speelde tegen WKE. "Ik hoorde na afloop van enkele WKE-spelers dat de trainer had gezegd dat ze met 7 of 8-0 zouden moeten winnen hier. Maar wij deden het gewoon goed, met veel inzet en strijd. Het was niet zo dat we van het kastje naar de muur werden gestuurd. Natuurlijk, WKE'16 heeft meer individuele kwaliteit en kreeg ook met negen man nog enkele kansen. Wat er nu gaat gebeuren is nog onduidelijk. Vermoedelijk zal het duel binnenkort worden uitgespeeld. Dan hebben we zeker kansen tegen de negen uit Emmen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.