Ganzendrijven op Ganzenmarkt gaat door

COEVORDEN - De kandidaten van de Miss Ganzenhoedster-verkiezing hebben vanochtend gewoon de ganzen naar de Markt in Coevorden gedreven. Dat laat voorzitter Henri van Ringen weten.
Eerder vanochtend ontstond onzekerheid of het ganzendrijven, een vast onderdeel tijdens de jaarlijkse markt, wel door kon gaan in verband met de ophokplicht voor vogels. Die werd vorige week ingesteld vanwege de vogelgriep.

Vergunning

Van Ringen overlegde vanochtend met de gemeente en de GGD en besloot het ganzendrijven te laten doorgaan, omdat er wel een vergunning is afgegeven.
De kandidaat-missen lopen ieder jaar vanuit de Sallandsestraat richting het podium op de Markt terwijl ze een groepje ganzen opdrijven. Daarmee begint de Ganzenmarkt.

Eerste mister-verkiezing

Dit jaar vindt de 55ste editie van de Ganzenmarkt plaats. Verslaggever Frits Emmelkamp doet vanochtend en vanmiddag op de radio verslag van het feest. Voor het eerst wordt er, behalve de miss- en de mini-miss, ook een mister ganzenhoeder gekozen.
De miss en de mister vertegenwoordigen de stad een jaar lang bij allerlei gelegenheden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.