Nieuwbouwplan centrum Ruinen stukken kleiner

De Brink in Ruinen (Rechten: Google Streetview)
De Brink in Ruinen (Rechten: Google Streetview)
RUINEN - Over een half jaar hoopt projectontwikkelaar Bramer eindelijk te beginnen met nieuwbouw in het centrum van Ruinen. Het plan met woningen, winkels en horeca kwam in 2012 niet van de grond door de economische crisis.
Luc van den Bosch van de projectontwikkelaar uit Vriezenveen heeft er nu wel vertrouwen in. "Destijds was het te groot voor de markt. Het plan is nu stukken kleiner dan het was. Op de plaats van de voormalige SNS-bank aan De Brink gaan we commerciële ruimte met vier appartementen bouwen. De panden ernaast nemen we niet meer mee in het plan."

Twee delen

Bij het plan hoort een tweede deel naast de supermarkt aan de Kaamp. Daar komen vijf appartementen en ook winkelruimte. Beide delen zijn via een steeg tussen De Kaamp en De Brink met elkaar verbonden.
In 2012 was de projectontwikkelaar veel ambitieuzer. Toen ging het om ruim twee keer zoveel winkel- en horecaruimte en in totaal om zeventien appartementen, zeven maisonettes en tien woningen.

Afronding centrumplan

Wethouder Jan ten Kate van De Wolden is tevreden met de huidige plannen: "De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan een open en toegankelijke Brink. Het Mariakerk-terrein is daarbij ook al opgeknapt. Nu Bramer de voormalige SNS-locatie gaat ontwikkelen komt de afronding van het hele centrumplan in zicht."

Inloopavond

Woensdag 23 november is er een inloopavond in Hotel Kuik aan De Brink. De gemeente en de projectontwikkelaar geven dan uitleg over het bouwplan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl