Betonwagens rijden af en aan voor nieuwe tunnel bij station Assen

ASSEN - De sloopwerkzaamheden voor het nieuwe stationsgebied van Assen zijn achter de rug. De bouw kan nu echt beginnen.
Vandaag rijden wagens met beton af en aan om beton te storten voor het nieuwe dek. "Dat is zo'n 150 kubieke meter, dus zo'n twintig cementwagens", zegt projectleider Hans van Loghem. Als het dek gestort is, wordt daaronder het noordelijke deel van de tunnel uitgegraven.


Het storten van beton is volgens Van Loghem een grote logistieke operatie. "Het beton moet binnen twee uur verwerkt zijn, dus het moet hier op tijd zijn. Het beton komt uit Assen zelf, dus we zitten op een goede afstand van de centrale. Transportafstanden zijn kort, maar het zijn wel twintig ritten heen en twintig ritten terug."

De BAM ligt volgens Van Loghem op schema met de werkzaamheden. "Dit is echt een mijlpaal in ons project. Het belangrijkste moment op de korte termijn is april. Dan wordt het noordelijke deel van de Overcingellaan geopend. Als dat kan, gaan wij naar de andere kant om de rest van de tunnel af te maken."
Deel dit artikel: