Kans op rondweg Hollandscheveld klein

Winkelcentrum het Hoekje in Hollandscheveld (Rechten: RTV Drenthe)
Winkelcentrum het Hoekje in Hollandscheveld (Rechten: RTV Drenthe)
HOLLANDSCHEVELD - Al veertig jaar strijdt het dorp Hollandscheveld voor een rondweg voor het verkeer dat richting Slagharen gaat. Meerdere keren werd de rondweg toegezegd en toch weer uitgesteld, en nu lijkt de kans dat hij komt nog kleiner.
De gemeente heeft het bedrijventerrein Riegmeer afgewaardeerd. Dat betekent dat de geplande ontwikkeling niet doorgaat. En dus gaat ook de rondweg in de ijskast, want die zou tegelijk met het bedrijventerrein worden aangelegd.

Gevaarlijke situatie

"Daar balen we flink van", zegt Henk Zomer van Plaatselijk Belang. Hollandscheveld is al veertig jaar bezig om de rondweg er te krijgen. "Op de kruising van de Riegshoogtendijk met Het Hoekje is het druk en hebben we gevaarlijke situaties." Een rondweg zou ervoor zorgen dat het verkeer niet meer dwars door het dorp gaat.
Wethouder Jan Steenbergen erkent dat het beter kan op het kruispunt, maar een nieuwe rondweg zit er voorlopig niet in. "Zeg nooit nooit. Als er zich een bedrijf vestigt op het Riegmeer kunnen we alsnog kijken naar de aanleg, maar voorlopig is dat niet aan de orde."
Alleen een rondweg aanleggen zonder het bedrijventerrein is volgens de wethouder ontzettend duur.

Gemeenteraad

De gemeenteraad van Hoogeveen praat volgende week over Riegmeer en de rondweg. Henk Zomer is van plan om in te spreken om de raadsleden op andere gedachten te brengen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.