Strengere regels voor evenementen in Westerbork

Het centrum van Westerbork (Rechten: Google Streetview)
Het centrum van Westerbork (Rechten: Google Streetview)
WESTERBORK - In het centrum van Westerbork mogen voortaan jaarlijks maximaal twaalf evenementen met geluid worden gehouden.
Daarnaast mogen er 25 evenementen zonder geluid georganiseerd worden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Bezwaar

Een eigenaar van een aantal panden aan het Van Weezelplein in Westerbork stapte naar de Raad van State. De man uit het dorp zei last te hebben van parkeer- en geluidsoverlast. Daarop zette de Raad van State in 2014 een streep door de evenementenregels in het centrum van Westerbork.
Lees meer: Geen vervroegde rechtszaak over bestemmingsplan Westerbork
Nieuw beleid
De gemeente moest toen nieuw beleid opstellen, met daarin striktere regels voor evenementen met lawaai. Daarom schakelde zij adviesbureau Tebodin in.
Dat bureau zegt dat als er meer dan twaalf evenementen met geluid in het centrum worden gehouden, dat dit afwijkt van landelijk beleid. Daarin is bepaald dat omwonenden maximaal twaalf keer per jaar gehinderd mogen worden.
De gemeenteraad moet het nieuwe beleid met betrekking tot de geluidsregels nog goedkeuren. Daarna kunnen mensen bezwaren indienen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.