'Aanrijding heeft er flink ingehakt bij agent'

KLAZIENAVEEN - Het slachtoffer dat gisteravond op een zebrapad in Klazienaveen is aangereden door een politieagent in een dienstauto is een 71-jarige man. Hij ligt zwaargewond in het UMCG. Over zijn toestand is nog niks bekend, zegt een woordvoerder van de politie.
De 46-jarige agent was op weg naar het politiebureau in Emmen om daar te gaan werken, toen hij de bejaarde man rond half zeven aanreed. Hij is zwaar aangeslagen, aldus de woordvoerder. "Dit heeft er flink ingehakt. Voorlopig werkt hij niet, zodat hij thuis kan bijkomen."
Lees meer: Politie rijdt voetganger aan op zebrapad Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De agent wordt vanmiddag als verdachte gehoord door rechercheurs uit een ander politiedistrict. Daarna bepaalt het Openbaar Ministerie of hij wordt vervolgd voor het veroorzaken van het ongeluk.
De politie laat weten contact te houden met de naaste familie van het slachtoffer om te 'proberen hen zo goed mogelijk bij te staan'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.