Vrachtwagenchauffeur die tegen trein botste, komt uit Sleen

WINSUM - De chauffeur van de melkauto die gisteren op een onbewaakte spoorwegovergang bij Winsum in botsing kwam met een trein, is een man uit Sleen. Dat laat de politie weten.
Het gaat om een 29-jarige chauffeur van FrieslandCampina. Hij is na de aanrijding opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten.

Gewonden

Bij de aanrijding in ontspoorde de trein en raakten achttien mensen gewond. De melkauto van de Drent kantelde en belandde in de sloot. De chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Twee verdachten

De 52-jarige treinmachinist uit Slochteren is ook als verdachte verhoord. Hij en de vrachtwagenchauffeur blijven beide verdachte tot politie-onderzoek uitwijst hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Dan beslist het Openbaar Ministerie of de mannen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Berging trein

Afgelopen nacht is begonnen met de berging van de trein, meldt RTV Noord. Het treinverkeer tussen Winsum en Groningen ligt vanwege de werkzaamheden het hele weekend stil

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.