Geen punten Sudosa-Desto: 'Moet een keer omslaan'

VOLLEYBAL - De dames van Sudosa-Desto hebben niet weten te winnen in Amsterdam. De formatie van Sikkema verloor met 3-1 van US: 25-17, 20-25, 25-13, 25-17. Ondanks de verliespartij zag de coach van de Assenaren opnieuw goed spel van zijn dames.

In de eerste set gaf Sudosa-Desto een vijf punten voorsprong weg (25-17), waarna de jonge ploeg zich in de tweede set herpakte. "We zijn in de tweede set gewoon doorgegaan waarmee we in de eerste bezig waren", analyseert Sikkema na het duel. "Gedurende de set kwam de servicedruk terug."

0-6 voor
Na de 20-25 setwinst bleek de derde set van de wedstrijd prooi voor de tegenstander uit de Nederlandse hoofdstad. "Dan komen we de vierde weer in ons ritme", vertelt de coach opgewekt over de wedstrijd tegen de nummer drie van de Topdivisie. "We kwamen snel met 0-6 voor. Dat zag er gewoon goed uit. Dan komen ze terug en is het tot 14-14 spannend. Uiteindelijk pakt US een klein gaatje en vervloog de kans op een goed resultaat."

Niet meer pikken
"Het moet in de koppies van de meiden komen dat we er klaar voor zijn", heeft Sikkema vertrouwen. "We spelen tegen de nummer drie en laten hele goede series zien. Moeten nu stappen maken en in dit soort wedstrijden twee en misschien zelfs drie sets pakken. Tegenstanders worden voor ons gewaarschuwd. Het moet een keer omslaan, dat we het niet meer pikken."

Door het verlies blijft Sudosa-Desto steken op de elfde plaats. Nummer tien Veracles heeft vier punten meer dan de Assense dames in het groen.
Meer over dit onderwerp:
Volleybal Sudosa-Desto Assen Topdivisie
Deel dit artikel: