HZVV de beste van Hoogeveen: 1-2 in beker

VOETBAL - De derby van Hoogeveen, in de tweede knockoutronde van de KNVB-beker, werd een prooi voor HZVV. De 'rooien' waren met 1-2 te sterk voor de 'blauwen'. Frank Strijker werd met twee treffers na rust de matchwinner.
Bekijk hier:

Marco Hartman

De eerste helft was voor de thuisclub, die voor zo'n 3000 toeschouwers na 18 minuten spelen op 1-0 kwam. De jarige Marco Hartman (ex-HZVV), wie anders, kopte fraai raak uit een voorzet van Jarno Prijs.

Andy Kreeft

HZVV mocht na die openingstreffer het spel maken van Hoogeveen, maar kwam nauwelijks gevaarlijk voor de goal van doelman Raimon Benjamins. En als de voorzet wel een keer kwam dan heerste Hoogeveen-captain Andy Kreeft in de lucht. Het was dan ook een fikse tegenvaller voor de thuisclub dat Kreeft een paar minuten voor rust geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn plek werd ingenomen door een andere routinier: Rik de Lange.

Strijker-time

De tweede helft was volledig voor de gasten. De koploper van de zaterdageersteklasse E drong Hoogeveen (de nummer 3 van de zondageersteklasse) steeds verder achteruit. In de 53e minuut zorgde Frank Strijker voor de gelijkmaker. De topschutter van HZVV kreeg teveel ruimte op links, soleerde zich langs drie Hoogeveners en schoot beheerst binnen: 1-1. Een klein kwartiertje later kreeg ook Stan Ypenburg teveel ruimte, maar zijn schot belandde op de lat. Maar het wachten was op de 1-2 en die kwam in de 72e minuut. Weer was Frank Strijker de afmaker en net als bij de eerste HZVV-goal was de beste man het veld, Arjan Akkerman, de aangever.

Hoogeveen niet bij machte

Een slotoffensief van Hoogeveen bleef uit. De mannen van het trainersduo Metz/Kikkert waren niet bij machte het tij te keren. HZVV bleef de gevaarlijkste ploeg en was via Marlon Luchtenberg nog dichtbij de 1-3, maar zijn schot ging voorlangs.