Gewilde uitoverwinning voor Olhaco in Topdivisie

VOLLEYBAL - Olhaco heeft op bezoek bij VoCASA een 2-3 overwinning geboekt (25-20, 22-25, 22-25, 25-23, 13-15). Coach Dennis Luider was zeer content met de uitwinst.

"Eindelijk een uitwedstrijd gewonnen, dat was onze doelstelling", is Luider uitgelaten na het duel. "En we gaan over VoCASA heen op de ranglijst. Dan zit je toch wat lekkerder in de bus terug naar huis."

Servicedruk
Nadat de eerste set verloren ging, herpakte Olhaco zich sterk. "In de tweede set hadden we veel servicedruk, wat zich vertaalde in veel beter verdedigen. Die lijn hebben we in de derde set doorgetrokken." In de vierde set liep de Hoogeveense promovendus achter de feiten aan. Bij 24-20 kwam Olhaco nog even terug (24-23), maar ging de set alsnog naar de thuisclub.

"We kwamen in de vierde set heel dichtbij en daarmee werkten we ons terug in de wedstrijd", legt Luider uit. "In de beslissende set bleef het lang gelijk, maar haalden we de wedstrijd binnen met een heel goed blok op hun beste aanvaller."

Constanter
Door de overwinning klimt Olhaco naar de achtste plaats in de Topdivisie. "Het was geen mooie pot om te zien", geeft de coach toe. "Heel veel vechtvolleybal, met veel fouten aan beide kanten. Maar wij konden het verschil maken door bij de belangrijke punten constanter te spelen. Daar ben ik heel blij om."
Meer over dit onderwerp:
Olhaco Hoogeveen Volleybal Topdivisie
Deel dit artikel: