Steun voor Drentse vrachtwagenchauffer na aanrijding met trein

De chauffeur van de vrachtwagen wordt nog als verdachte gezien (Rechten: ANP/ANJO DE HAAN )
De chauffeur van de vrachtwagen wordt nog als verdachte gezien (Rechten: ANP/ANJO DE HAAN )
SLEEN/WINSUM - Vele Groningers steunen de 29-jarige chauffeur uit Sleen, die vrijdag tegen een trein bij Winsum reed. Daardoor ontspoorde de trein en raakten achttien mensen gewond.
Tot er meer bekend is over de oorzaak van het ongeluk, geldt de inwoner van Sleen samen met de machinist als verdachte. Maar dat wordt niet als terecht gezien, meldt
.

Onveilig

Volgens Klazien van Ingen uit Winsum staat de oversteek waar de vrachtwagen en trein elkaar raakten al tijden bekend als onveilig. Dat schrijft ze op haar Facebookpagina. "Ik weet dat dit ongeluk niet gebeurd zou zijn als er al veel eerder was ingegrepen."
"Het had gewoon voorkomen kunnen worden", is Van Ingen overtuigd. "Als er lampen en slagbomen hadden gestaan, dan was het al een stuk veiliger geweest. In 2014 zijn op deze overgang ook al tweede dodelijke ongevallen geweest. Wat voor redenen had ProRail nog meer nodig om deze overgang aan te pakken?"

Steun

Van Ingen krijgt met haar betoog veel steun van mensen die het ook opnemen voor de Drentse chauffeur. Ruim 700 mensen hebben op haar bericht gereageerd, terwijl bijna vijfduizend mensen het liken. "Ik zie heel veel vertwijfeling bij mensen, maar ook vragen mensen zich af hoe je een trein over het hoofd kunt zien. Mensen zoeken iemand om aan de schandpaal te nagelen. Maar in mijn ogen is er maar een verantwoordelijke: ProRail."
Van de chauffeur uit Sleen en zijn vriendin heeft Van Ingen een bedankje gekregen. "Zij zijn dankbaar voor alle steun die ze krijgen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.