Omwonenden willen geen extra evenementen op CH De Wolden-terrein

VEENINGEN - Omwonenden zien extra evenementen op het terrein van Concours Hippique De Wolden bij Veeningen niet zitten.
Stichting CH De Wolden heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor het organiseren van evenementen, die niet gerelateerd zijn aan de paardensport. De vergunning is van toepassing op het terrein en op de Zaanse houtloods, die afgelopen jaar is opgebouwd en tijdens het jaarlijkse concours hippique gebruikt wordt als VIP-ruimte.

Jan Broek, terreineigenaar en mede-organisator van het jaarlijkse concours vertelt dat de stichting graag zes evenementen en twaalf besloten bijeenkomsten per jaar wil kunnen organiseren. Zo werd ook de Samenloop voor Hoop afgelopen september op het terrein gehouden.

Geluidsoverlast en verkeersdrukte
Buurtbewoners zijn bang voor onder meer geluidsoverlast en verkeersdrukte op en bij het terrein. "We zijn met de organisatie en met de gemeente om tafel geweest", zegt Arjen Kuindersma. Hij treedt namens de buurt op als woordvoerder. "We zijn toen gevraagd om mee te denken over een compromis. We hadden een aantal wensen en we zien daar geen één van terug."

De buurt wil graag dat er naast het jaarlijkse concours maximaal drie evenementen worden georganiseerd. Broek zegt op zijn beurt dat dat geen optie is.

Geen reden tot zorgen
"De buurt hoeft zich geen zorgen te maken dat wij de wereld aan evenementen willen organiseren", verklaart de terreineigenaar. "Er staat niks op het programma. De houtloods is helemaal kaal. Je bent heel veel geld kwijt als je wat wil organiseren en dus is het niet makkelijk te verhuren."

Uiterlijk 29 november beslissing
De gemeente neemt op uiterlijk 29 november een beslissing over de vergunning. "Wij zijn teleurgesteld in de gang van zaken en voelen ons niet serieus genomen", aldus Kuindersma. Hij spreekt dan ook aanstaande donderdag in tijdens de gemeenteraad.