Drentse uitvinding genomineerd voor innovatieprijs

Henk Pol naast zijn ondergrondse strokenploeg (Rechten: RTV Drenthe)
Henk Pol naast zijn ondergrondse strokenploeg (Rechten: RTV Drenthe)
UFFELTE - Uitvinder Henk Pol uit Uffelte is met zijn ondergrondse strokenploeg genomineerd voor de publieksprijs van het Innovatiefonds voor telers.
Pol is uitermate trots op zijn nominatie. Henk Pol: "Ik was helemaal vergeten dat ik me hiervoor had ingeschreven. Ik vind het fantastisch."

Onder de grond

Pol is al twintig jaar bezig met maïs verbouwen op onbewerkte grond. "Onlangs heb ik een systeem gebouwd waarmee je stroken grond kunt ploegen onder de grond. Je krijgt dan een soort rug en daar wordt de maïs boven in geplant. De eerste resultaten zijn heel bemoedigend", aldus Pol
Lees meer: Drentse uitvinding moet toekomst van ploegen veranderen
Het nieuwe systeem heeft volgens Pol veel voordelen. "Het is een weerbaar systeem. Je hebt geen last van regen of droogte. Verder heb je de voordelen van het niet bewerken van de grond; zoals het behoud van stikstof", zegt Pol.

Prijsuitreiking

Pol is samen met twee andere uitvinders genomineerd voor de prijs. Als genomineerde wint Pol sowieso een geldbedrag. De prijsuitreiking is op 30 november tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Venray.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.