Talentvolle modeontwerpster uit Hoogeveen naar EK in Zweden

HOOGEVEEN - Het Drentse modeontwerptalent Michelle Koopman uit Hoogeveen gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de zogeheten Euroskills in Zweden.
Dat is een Europees kampioenschap voor beroepen. Eerder behaalde de Hoogeveense al de eerste plaats op Fashion Technology.

'Niet te veel poespas'
De gemeente Hoogeveen zette de ontwerpster gisteravond in het zonnetje. Zo ontving ze een VVV-bon en een bos bloemen voor haar prestatie. De liefde voor mode ontstond bij de 20-jarige Michelle al op jonge leeftijd. "Toen ik klein was maakte ik al kleertjes voor mijn knuffels. Ik wilde van jongs af aan altijd mijn eigen kleren uitzoeken."

Haar eigen stijl omschrijft ze als minimalistisch en eenvoudig. "Niet te veel poespas. Niet een heel circus eromheen, maar gewoon heel clean", aldus Michelle. Of ze ook de winst binnen gaat halen in Zweden, durft ze niet te zeggen. "Ik probeer er zo nuchter mogelijk heen te gaan. Ik ga gewoon mijn best doen."

Stage
Momenteel loopt Michelle stage bij couturier Hans Noordstrand in Nijeholtpade. Noordstrand denkt dat zijn stagiaire een goede kans heeft om te winnen in Zweden. "Ik hoop natuurlijk dat ik samen met haar op dat podium mag staan. Dat we als het ware samen die eerste prijs winnen."

Het kampioenschap Euroskills is op 1, 2 en 3 december in het Zweedse Göteborg.
Deel dit artikel: